www.RoseFrederiksen.dk

Cypern 2001

Sommeren 2001 bød på en 10 dages landslejr på Sletten ved Julsø med FDF og en lille uges sommerlejr i en hytte her på Fyn med de mindste FDF’ere, som ikke deltager på landslejren.
Derfor blev vores ’egen’ ferie udsat til oktober og det blev så til en charterferie til Cypern.

Det er vores første besøg på Cypern og vi er spændte på om den lever op til de andre græske øer, som vi har besøgt gennem de sidste 10 år.
Efter lidt søgning på internettet endte vi op med at vælge en lejlighed på Blue Village Nauticaa Beach. Lejligheden så ud til at kunne matche vores krav til beliggenhed og der var mulighed for 3 opredninger.

Billederne på denne del af hjemmesiden er indskannede papirbilleder og kvaliteten er ikke så høj.

Vi bookede en 2-værelses lejlighed med plads til os alle 5. Man kom ind i en lille entre, hvorfra der er adgang til badeværelse, stue/køkken og soveværelse. Den ene opredning er altid en ekstra seng – den flyttede vi fra stuen til soveværelset, hvor der var fin plads og fik dermed skabt lidt mere plads i stuen til os alle. Fra stuen var der tillige adgang til en lille altan, som havde havkig. Men også kun kig!

Hotellet lå i gå-afstand fra byen, hvor der var mange restauranter, men der var samtidig en god restaurant på stedet. Vi havde bestilt morgenmad på hotellet og nød hver morgen at kunne vælge frit i morgenmadsbuffeten.

Stranden på Nausicaa Beach er klipper og selve stranden på det område, hvor vi badede, er en græsplæne ca. 3-4 meter over vandet. Der er lavet trappe og badebro på stedet og et kort stykke derfra ligger en større sandstrand.
Vi valgte at bade fra badebroen, til gengæld kunne ingen af os bunde her, men da vi elsker dybt vand, så passede badebros løsningen os fint.

Hotellet har sat solsenge op på området ved badebroen, så man slipper for at ligge direkte på klipperne.

Som altid på vores charterferier lejede vi en bil og kørte en tur rundt på øen.

Først kørte vi op i bjergene med hårnålesving og det hele. Her dyrkede de deres afgrøder på hvert et lille hjørne, hvor det var muligt.

Her lå også et asbestbrud, som det umiddelbart ikke så ud til havde helt samme sikkerhedsmæssige forskrifter, som vi er vant til fra Danmark.

Fra bjergene kørte vi ned til Afrodites fødested, som er en klippe ude i havet.

Her tog vi en tiltrængt badetur sammen med de øvrige turister, men da stranden bestod af store sten, så blev vi enige om, at vi har badet bedre steder!

Vi kørte også en tur ud til Cape Greco, hvor det skulle være godt at snorkle. Området er meget øde og goldt og desværre lykkedes det os aldrig at komme ned i vandet, alle steder var de sidste 2 m. lodrette.

Vi kørte en tur rundt i og om byen og fandt et par meget forskellige kirker.
Fra den ene var der en pragtfuld udsigt ud over byen og havet og så kunne vi kun undre os over al det plastik, der var hængt op i træer og buske – formentlig i forbindelse med en bøn.

Vi tog også en tur med en af alle turistbådene med glasbund. Så kan man se på livet i havet – hvis altså skipperen kender de gode steder og hvis altså fiskene ikke flygter pga larmen fra motoren.
Til gengæld får man en tur forbi FN’s post i ingenmandsland og man får lov til at se den øde by – Farmagusta – på lang afstand. Byen er forladt for mange år siden og det siges at støvet ligger tykt over alt i byen.Fakta om ferien:

HotelBlue Village Nausicaa Beach
RejseselskabStar Tour
Antal personer2 voksne og 3 børn
Pris for rejsen ex. forbrug19853 kr.
Rejsetidspunktoktober
Antal uger1 uge