www.RoseFrederiksen.dk

Fanø

På Fanø har vi blot holdt vinterferie en enkelt gang - i et hus lejet gennem Novasol.
Vi valgte et hus beliggende i Sønderho, som havde den skønneste udsigt ud over klitterne. Og klitterne blev travet tynde hele ugen af såvel 2- som 4-benede! Sikke godt man sover, når man har brugt en eftermiddag på at trave op og ned!
Der er mulighed for at handle i Sønderho og ellers er der flere supermarkeder i Nordby.


Her er gode muligheder for at gå en tur rundt i Sønderhos smalle gader og nyde de gamle huse og galions- figurerne over havelågerne.

Sønderho har ca. 300 huse og husene ligger med gavlene øst-vest omgivet af små haver og åbne grønninger.

Sønderho er, hvad vi turister kalder for en charmerende lille perle!

Sønderho kirke er ligeledes et besøg værd. Den er helt utrolig stor og en del anderledes end landsbykirkerne på Fyn!

Kirken består af et smalt langskib og dertil 'indbyggede' tværskibe, som man har tilført kirken undervejs, når antallet af sognets beboere steg. Der skulle nemlig være siddeplads til alle sognets voksne personer.

Kirken er fra 1782 og har plads til 600 personer og der er i alt 15 kirkeskibe hængt op under loftet.

Kilde: www.soenderho.dk

Et andet sted, man bare må tage hen, er til en af fuglekøjerne. En fuglekøje er en gamle andefuglefælde og kan bedst beskrives som en lille sø, med indbyggede ruser på land! I dag er fuglekøjerne forbudt, men de kan stadig ses flere steder på Fanø.

Sønderho gamle fuglekøje, som vi besøgte, er fra 1866 og blev oprettet af 50 andelshavere, hvis efterkommere stadig ejer fuglekøjen.

Fuglekøjen har indtil 1992 været brugt til ringmærkning af fugle.

Fuglekøjen ligger i et fredet område og der er opført et observationstårn, så man kan skue ud over området. I 2006 var fuglekøjen under renovering. Det er også meningen, at der skal informationsmaterialer op i området.

Kilde: www.soenderho-gl-fuglekoje.dk