www.RoseFrederiksen.dk

Høll 2014

Vinteren 2014 havde vi besluttet skulle gå over til Vejle-området. Vi havde kigget mange steder for at finde et hus at leje, for vi havde svært ved at se om der overhovedet var nogle sommerhus-områder ved Vejlefjord.
Men så trådte Helles søster til og nævnte, at der var noget der hed Høll... og sørme om ikke vi så kunne finde et (!) hus, der var stort nok. Så selve valget af huset - som ellers er ude i afstemning mellem 4-5 kandidater, som Helle piller ud - var overraskende nemt taget i år!

Huset var stort og lå klemt inde på en ret lille grund i et sommerhusområde, der var præget af små sommerhusgrunde og tilsvarende små sommerhuse. På billedet her til venstre har Helle stillet sig helt op i hækken for at tage billedet - og forhave var der heller ingenting af. Vi måtte hele tiden flytte biler, for den der skulle i brug, stod af en eller anden årsag hele tiden inderst...

Men huset fejlede ikke det mindste og det lå i en fin gåafstand af fjorden.

Stranden neden for huset var stenet, med sand op mod huset. Og så tilpas hård, at morfar kunne komme med en tur ud langs vandet... selvom vi dog lige måtte lirke ham over nogle steder.

På billederne herunder er vi drejet til venstre ud mod Hvidbjerg.

Hvidbjerg vil campisterne nok lige tænke, det er da ovre ved Blåvand og de sagde da lige før, at de var ved Vejle Fjord???

Men der ligger skam et hvidt bjerg ved Vejle - en kæmpe klit med fint sand. Helt underligt lige at støde på den her ved fjorden, hvor lerjorden og bøgeskoven ellers hersker...

Og det passede så snildt, at vi kunne trave op af klitten og så følge vejen hjem, når vi luftede hund. HVIS vi altså ikke lige havde morfar med. For hans røde lyn kan altså ikke forcere den sandbunke :)

Når man drejede til højre nede ved vandet, så kom man hen til en lille havn og en lille sluse. Turen her var lidt lettere for morfars køretøj... og andre køretøjer som barnevogne. For selvfølgelig fik vi besøg af et par små gæster...

Og slusen var der i den grad brug for - prøv at se hvor meget vand der er i åen... både den brede og den noget mindre, som vi fandt inde i nærheden af sommerhusområdet.

Og der var også mudret langs den lille å, men når de små gæsters forældre OGSÅ geocacher, så måtte vi jo lige finde dem, der var gemt her i området :)

Vi besluttede os for at køre en tur på Treldenæs. Et dejligt område med mange stier at trave på. Lige noget for store og små.

Og selvom stormen har væltet mange træer, så kan vi nu godt komme frem. Ja altså, enkelte tager jo turen over - vi andre fulgte bare den 'omlagte' trampesti rundt om kronerne på den her stak træer :)

Og stormen og vandet havde været endnu mere 'onde' ved Treldenæs. For det er lerjord og fedtet og regnen laver nærmest vand'rutschebaner inde i klinterne, så selv kæmpestore træer rutscher ned og ender nede ved vandkanten. Helt imponerende at så mange holder sig oprejst på turen ned.

Vi talte om, at vi faktisk gerne ville se, når de gled ned, men at vi ikke var sikre på, at vi alligevel turde være så tæt på...