www.RoseFrederiksen.dk

Nordsø Camping 2014

Vi var inviteret en tur til Nordsø Camping, som ligger syd for Hvide Sande og nærmest i første klitrække.

Da vores campingvogn står på Svendborg Sund Camping hele foråret og vi syntes det var lidt for meget arbejde at pille det hele ned for en weekend i det jyske, havde vi valgt at investere i et nyt telt.

Egentlig havde vi joket med at komme i vores lille Outwell Fusion 200, men da vi nærmede os weekenden besluttede vi, at det alligevel var en kende for lille.

Derfor googlede vi os lidt rundt og fandt et godt tilbud på et Highpeak Caurus 5. 5-tallet indikerer at der er soveplads til 5, men så vil man sove tæt. Og der er i vores øjne ikke plads til 5 i forteltet... Da vi ankom blæste det ret voldsomt og de pløkker, der fulgte med, viste sig at være noget skrammel. Vi var i øvrigt også kommet af sted uden vores pløkhammer. Den lå jo i campingvognen på sin plads... Heldigvis var Poul og Nina Harkjær allerede dukket op og da de er hardcore telt-campister, så havde de selvfølgelig ekstra pløkker og hammer, som vi kunne låne. Efter en del baksen i blæsevejret kom teltet til at stå nogenlunde.

Og så skulle vi blot hive alle de øvrige ting ud af bilen og ind i teltet. Vi har jo tidligere camperet i telt, men vi havde lige glemt alle de dele der skulle pakkes: Stole, borde, trangia, luftmadrasser, pumpe, spisegrej, køletaske, tøj, sengetøj inkl. dyner, madvarer, toiletgrej osv. En bunke så stor! Og alt sammen - på nær lige tøjet - noget vi ellers altid har liggende i campingvognen og ikke skal skænke en tanke, når vi vil ud at campere.

Da vi havde pumpet luftmadrasserne op fandt vi ud af, at det gav bedst plads i sovekabinen, hvis vi - når nu vi kun var to af sted - lå på den forkerte led. Så kunne bagagen stå ved fødderne og vi kunne begge komme ind uden at skulle kravle hen over en anden.

Teltet fungerede fint, når vi kun var to. Det var dog meget lyst og meget varmt. Om morgenen var det muligt at læse uden lys klokken 4 (hvilket var ret smart, fordi alt vores lys lå i campingvognen) og når solen bagte direkte på teltet, så var det varmt. Når der gik en sky for solen, så kunne det tydelig mærkes.

Campingpladsen har vi faktisk været på før. Tilbage i 2003 da vi havde købt vores første camplet. Den blev indviet præcis på denne plads i noget der endte med at blive silende regn og skybrud... Denne weekend viste vejret sig fra sin fineste side og det endte med at vi blev røde og brankede og døjede med afskalninger et stykke derefter. For solcremen lå også i campingvognen...

Campingpladsens køkken er imponerende med opvaskemaskine og masser af plads. Ved receptionen er der en fin butik, hvor der også kan købes morgenmad. Pladsen har eget badeland. Vi afprøvede det ikke, så vi ved ikke lige hvordan det er.
Pladsen har store fine plane pladser med græs og sand. Så lange pløkke er et must. Bad og toiletforhold er flotte. Der var fint varmt vand i bruserne og ingen kø. Campingpladsen ligger som sagt ved Vesterhavet - lige hen over en høj klit og man er på stranden. For os er sådan en beliggenhed skøn og vi vil helt sikkert overveje at genbesøge pladsen en anden gang.

Selvom vi var på træf, så var vi lige nødt til at smutte lørdag formiddag for at finde dagens geocache. Den blev fundet ved Havrvig Kirke og turen derud var flot - omend den blev taget i et noget højt tempo.

Selvom det var bøvlet på en række punkter at medbringe teltet frem for campingvognen og selvom man skal huske EN GIGANTISK bunke ting, så er vi klar til at gøre det igen en anden gang.

Eneste virkelige store problem er, at man ikke lige kan smutte på toilet om natten...