www.RoseFrederiksen.dk

Svendborgsund Camping - foråret 2015

Endelig blev det påske. Vi havde set frem til det i lang tid, for nu hvor vi havde købt ny campingvogn i vinters, så glædede vi os rigtig meget til at komme af sted med den. De sidste dage op til blev dog som vanligt ret hektiske. Pludselig skulle vi have købt alt det vi manglede og vi skulle også lige fikse de småting, der skulle ændres i vognen.

Vognen er jo egentlig købt lidt for tidligt, for det var den vogn vi gerne ville have, når vi en gang kun var to der skulle af sted. Men forskellige årsager gjorde så, at den blev købt lidt før og vi måtte derfor få skabt en ordentlig, fast soveplads til Sabrina i den. Det bedste ville nemlig være at hun kunne ligge på tværs i siddegruppen, men der var sædet for smalt...

Men da vi også selv havde bygget om i den gamle vogn for både at få en fast soveplads og et bord, så var det bare om igen at komme i det kreative hjørne.
Vi havde gennem vinteren udtænkt flere løsninger, men valgte en ganske simpel en, som også er let at fjerne, når det er aktuelt.
Først lavede vi en form for skammel, som blev spændt fast med en rem. Det var ikke nødvendigt at lave nogle ændringer for at få remmen på plads ud over at runde kanten på låget, der hvor remmen kommer op.
Alle steder, hvor skamlen rammer magasinerne, er der sat filtdutter på, så der ikke bliver skrammer. Ligeledes under skamlen, så gulvet ikke får ridser.

Dernæst fandt vi noget gammelt madras fra den gamle vogns ombygning og skar det til i en strimmel, der passede til skamlen. For at holde det på plads syede vi et rør af kraftigt stof, som går hele vejen rundt om den oprindelige madras og om den nye strimmel.

Sidste gang havde vi blot skulle lægge et større stykke i mellem to sæder, så der var vi ikke i tvivl om, at det ville være ok at ligge på. Her var vi lidt i tvivl om det ville blive ubehageligt med den langsgående 'revne' mellem den oprindelige madras og det nye stykke. Derfor smuttede vi i Ikea og købte en billig topmadras, som vi fik klippet til, så den passede i bredden.

Bordet skulle oprindeligt stå på den anden led, men det kan nu snildt stå på denne måde. Så nu har vi stadig mulighed for at sidde inde og spise alle tre og Sabrina har et bord til alle sine tegneting og en ordentlig fast seng at sove i.

Eneste minus er, at bordet skal flyttes lidt, for at vi kan komme i skuffen over varmeovnen. Men der opbevarer vi så bare alt det vi ikke bruger ret tit. Dvs. proptrækkeren ligger IKKE i den skuffe :)

At skifte vogn har jo også fået os til at sortere i vores udstyr og derfor har vi nu fjernet en del, som vi aldrig rigtig brugte.

Vel ankommet til Svendborg Sund Camping checkede vi ind på plads 48 - for 5 år i træk :) Det er trygt og rart og vi plejer lige at skubbe vognen ind og finde hullet til det ene hjul og voila - så står vognen i vater sideværts. Sådan var det ikke helt i år. Selvfølgelig passede hullet ikke længere, men så måtte der andre metoder i brug...

Derefter fik vi sat vores nye fortelt op. Det voldte heller ikke de store problemer, selvom det nu er et 3 meters telt.
Vi plejer jo ellers at have et 2,5 meters telt og har været glade for det, men fordi vognen er blevet kortere, var vi bekymrede for, om vi kunne være der alle sammen - inklusive hunden og kaninen.

Derefter begyndte problemerne så. Først konstaterede Helle at hun ikke kunne få det nye strømudtag i forteltet til at virke. Dernæst konstaterede Søren at der ikke kom vand ud af vandhanerne, når han afprøvede dem...

Først tog vi fat på problemet med vandet. Vi fik fundet sikringerne og kunne straks se, at den til pumpen var sprunget. Helle blev sendt af sted efter en pakke, for dem i vores bil er selvfølgelig af en anden type...

Hjalp det at skifte sikring? Nej, det gjorde det så ikke. Altså måtte pumpen hives frem og checkes. Vi kunne straks se, at det var galt, for den havde fået en fin gravid mave...
Men så var der selvfølgelig en undskyldning for at besøge et campingcenter ;) Vi tog den gamle med og kørte over til Svendborg Camping Center, fik lidt vejledning og en ny med hjem. Den var så dårligt kommet ud af indpakningen, før Søren kunne konstatere, at den ikke kunne monteres på vores vogn, fordi studsen var forkert.
Altså måtte Helle retur efter en anden pumpe... Da den blev monteret fik vi så ENDELIG vand i hanerne og i toilettet. Herligt.

Mens Helle hentede sikringer lørdag havde Søren så studeret strøm-udtaget i forteltet. Der var ingen stik, da vi så på vognen i sin tid, så det indgik i handlen, at der skulle monteres et. Og så havde vi da en klar formodning om, at det virkede. Det gjorde det sådan set også, fandt Søren ud af, da han havde fået Sabrina fjernet og kigget i alle magasinerne i siddegruppen. Gulvvarmen skulle bare være tændt, så virkede det upåklageligt!
Heldigvis kunne selve gulvvarmeenhedens stik jo bare hives ud af stikkontakten i magasinet, gulvvarmekontakten tændes (den tænder jo så ikke gulvvarmen, der er fjernet) og voila - vi har strøm i forteltet. Desværre har de så også valgt at trække ledninger til antennestikket (vi har aldrig fjernsynet med ;) ) men ikke til det 12V-udtag der også er i enheden. Syntes ellers at vi havde forklaret, hvilke ledninger vi ønskede trukket...

Det skal nok lige blive nævnt over for forhandleren. Men nu står vognen på sin plads og vi skal nyde resten af foråret. Så må det vente lidt med resten af strømmen...

Men så blev det også endelig tid til at komme ordentligt rundt på pladsen - og en tur ud over Skansen blev det også til. Skanse-billeder må I lige vente lidt på, for området er meget vådt og voldsomt mudret, så den tur er lige pt taget ud af de daglige gåture...
Men så er det jo godt, at her stadig er kaniner. Så kan Smilla da få tiden til at gå med at kigge på dem :)

Apropos kaniner, så har vi i øvrigt igen i år vores egen lille Ida med på camping. Den hygger sig i sit feriebur i forteltet...
Og lidt forår er der da her på pladsen...

Og selvom vejret har vist sig at være meget skiftende: regn, sol og blæst i en pærevælling, ja så er der en der har hygget sig maks!

Smilla har nemlig fanget visne blade, der kommer flyvende hen over vores plads. De skal dø - skal de. Og det gør de så. De bliver tygget igennem og ender som små bitte stumper på græsset.

På en blæsende dag har hun så travlt, at det er lige før man kan tage tøj på og finde hundesnoren frem uden at hun opdager det. Men også kun lige før...

Og en dag i påsken stod vi så pludselig op til snevejr. Ikke lige helt planlagt, for det var naturligvis den her tunge irriterende tøsne, der lagde sig tungt på teltet og vognen. På vognen kurede det bare selv ned, mens det måtte hjælpes på vej på teltet...

I påsken endte det med at blive fint vejr, så vi tog alligevel et smut ud over Skansen. Nogle steder måtte vi gå en omvej, for der var meget vådt, men det lykkedes os at komme rundt.

Skansen er nok vores yndlingssted her ved Svendborg Sund Camping. Det er smukt med alle de små vandkanaler og især med udsigten over mod Svendborg. Og ikke mindst på denne årstid, hvor tjørnebuskene blomstrer.

Derfor kommer vi også altid til at tage mange billeder fra Skansen - I får kun en meget lille brøkdel at se :)

Vores 3 meter telt viste sig at være vanskeligt at varme op med vores gamle petroleumsovn og foranlediget af AltOmCamping.dks forsøg i vinters (læs mere her), så besluttede vi os for at få en ovn mere.

Vi fik fundet den nye model (med sparefunktion) hos Onkel Harald (til 10 kr. mere end den uden sparefunktion ;) ) og var spændt på, hvad den kunne stille op.

Vi har med vilje valgt en ovn på omkring 3kW, for vi mente det ville være passende - og samtidig er den ikke så stor.
Den nye ovn blev sat på 18 grader som den gamle - og vi frøs. Den kunne ikke rigtig klare arbejdet og selvom den nåede 18 grader, så føltes det koldt.

En dag satte vi dem så op ved siden af hinanden for at teste dem af under de samme betingelser. Den nye målte stort set hele tiden temperaturen til at være 2 grader mere end den gamle og derfor besluttede vi at den for fremtiden skulle stilles på 20 grader. Det har hjulpet meget, selvom vi, når det er koldt, tænder begge og så fryser vi ikke det mindste :)

Store Bededag bød på sol, regn, hagl og torden. Men vi tog alligevel en geocachingtur omkring Svendborg. Bl.a. i et par flotte skove - selvom den ene skov manglede ret mange træer, for overhovedet at kunne kaldes en skov :D
Små spæde lysegrønne bøgeblad, ældgamle egetræer, vildt høje thujatræer - den ene skov var helt fantastisk.

Sørup Kirke med dårligt vejr bag sig. Selvom det blev mørkt og truende, så er det samtidig utrolig smukt.

Og da det virkelig begyndte at regne - ja da sad vi i bilen på vej hjem til te og kaffe i forteltet :D

Og igen i år var der nysgerrige køer, der græssede Skansen af. Og igen i år kom de trampende, når de så Smilla.

Endelig blev det vejr til en solskinstur ved sundet. Solskin og varme har der godt nok ikke været meget af dette forår. Og Smilla har savnet sine badeture - men nu kunne hun så endelig få lov....

Det yndigste lille gedekid kan godt trække børn til folden. Og sidde der mellem geder og kaniner er bare noget af det bedste.
Og sørme om ikke vi også slår græs...

Familien var inviteret til grill. Ikke i det bedste vejr. Kaffen kunne vi tage under solsejlet, men siden begyndte det at regne. Ikke at det generede de to hottentotter - som lige fik sig en ekstra skylle. Nu de jo var våde i forvejen...