www.RoseFrederiksen.dk

Børsmose Strand Camping 2016

Det er jo ingen hemmelighed, at vi bruger en del af vores fritid på at geocache, som er en form for moderne skattejagt.
I foråret blev der frigivet en stor serie af geocaches ved Børsmose Strand. En serie, som vi gennem længere tid, havde talt om at tage over for at finde. Vi vidste, det ville kræve en lang gåtur for at finde alle 185, så vi havde besluttet, at vi ville bruge en lang weekend på projektet.

Derfor havde vi undersøgt, hvilken campingplads, der ville være perfekt som base og valget faldt på Børsmose Strand Camping. En campingplads vi aldrig før havde besøgt, men det kunne vi jo så passende råde bod på.

Børsmose Strand Camping ligger helt ude ved Vesterhavet. Vi har holdt rigtig mange ferier i Blåvand, men ikke været på dette stykke af kysten før.
Campingpladsen ligger på et stykke af Skov- og Naturstyrelsens jord omgivet af et meget særpræget klithede og plantage område.

Da vi ankom fik vi hurtigt checket ind og derefter kunne vi bare gå ind og finde en plads. Da pladsen er meget stor, kan det dog være svært at bevare overblikket. Samtidig skal man være opmærksom på, at ikke alle pladserne er lige jævne. Bare kig på billedet her til højre...

En del af pladserne ligger inde i små gryder eller lommer og i løst sand, så man skal også lige være sikker på, at man kan trække derfra igen.

Da en stor del af vores tid skulle bruges væk fra pladsen, prioriterede vi at være tæt på en toiletbygning og på et forholdsvis jævnt område.
Der ligger 3 toiletbygninger fordelt rundt om på pladsen. De var alle meget lækre - vores havde 4 meget store familierum og to toiletter og vi må sige, at det nok lige var i underkanten til det område, den skulle dække. Men så gik vi bare op til den næste, som var med almindelige baderum og aldrig helt optaget.

Køkkenfaciliteter findes to steder - meget lækre forhold, selvom vi godt nok aldrig fandt den mikroovn, som vi lige stod og manglede. Der var TV-stue, som kørte med OL hele tiden, mens vi var der :)

Pladsen har også et fantastisk overdækket spiseområde, flere legepladser, et par sheltere (som vi ikke lige fandt ud af, hvordan man bookede) og bålplads.
Det er også muligt at leje hytter, som ligger fint i klitterne.

Som sagt ligger pladsen ned til Vesterhavet. Der er flere udgange fra pladsen og lige uden for pladsen kan man køre hele vejen ned på stranden, hvis man har lyst til det.

Vi var jo kommet for at geocache i Kærgård Plantage. Og vi skal lige love for, at vi fik set den plantage. For førstedagen gik vi 34 km og anden dagen 28 km. Det kunne godt mærkes i fødderne.

Men når man går i et terræn som Kærgård Plantage, så er det let at glemme, hvor langt man går. For turen var eventyrlig smuk. Lyngen var begyndt så småt at blomstre og havde nogle steder skabt et helt lilla tæppe ud over området.

Inde i plantagen findes et område - Løvklitterne - med små egetræer. Eller man skulle i hvert fald tro, at det var små egetræer. I virkeligheden er det toppen af nogle store egetræer! Det har bl.a. udgravninger påvist. Og samtidig kan man selv se det, hvis man kommer ved løvspring, hvor de springer ud gruppevis på forskellige dage...

Egetræerne er resterne af den egeskov eller egekrat, der dækkede området for flere hundrede år siden. Siden blev de dækket af sand, men er fortsat med at vokse under sandet og har kæmpet sig op gennem sandet og op i lyset.

Turen gik også af smalle stier gennem et større område med fyrtræer. Og pludselig dukkede der en fin lille slovsø op. Der var en bænk lige ved siden af og så passede det perfekt med en frokostpause!

Vejret var meget skiftende denne weekend - små regnbyger/snuskregn, solskin og blæst. Men heldigvis overvejende tørvejr, så vi havde to lange men dejlige dage med traveture. Og bliver det ikke kedeligt at gå så langt - nej, vi nyder at gå og kigge på området. Se på de forskellige slags lyng. Smage på de næsten modne blåbær. Vende forskellige ting. Men også bare at gå tavse sammen...
Og selvom vores fødder nok ikke helt enige, så var det for os en afstressende tur!