www.RoseFrederiksen.dk

Svendborg Sund Camping 2018 - Forårsmatriklen.

Som vi efterhånden nu har gjort i en lang række år, satte vi også i år campingvognen op på Svendborg Sund Camping hele foråret. Det er vores lille perle, som vi holder uendeligt meget af og hvor vi ALDRIG bliver trætte af at komme ned.
Pladsen åbner altid i weekenden med palmesøndag og den weekend var bare kold, men ellers OK. Vi havde snydt og kørt ned om torsdagen og sat vogn og telt op, så vi kunne nyde hele weekenden uden at knokle med de tunge ting.


Palmesøndag-weekenden viste sig fra sin forholdsvise fine side vejrmæssigt. Vi var immervæk kun i slutningen af marts, så hvis bare det er tørt og ikke blæser for meget, så synes vi det er OK.
Vi tog en tur ud i Nørreskoven på Tåsinge. Vi har før besøgt Elvira Madigan og Sixten Sparres grav på Landet Kirkegård, men midt i Nørreskoven markerer en sten, hvor de døde. Derudover må vi indrømme, at ud over en dejlig tur i skoven, så var der ikke meget at se på stedet.

Vi lagde også vejen forbi Capes Høj - en af de mange gravhøje i Danmark. Vi har været her før, men størrelsen på denne gør, at den sagtens kan tåle et gensyn!

Capes Høj ligger som mange andre gravhøje ude midt på en opdyrket mark. Nogle gange kan man så kun se dem fra vejen, andre gange så tillader bonden at man krydser hans mark - også selvom der er afgrøder på den. I de tilfælde skal man følge skiltene og gå den direkte vej mellem 2 pæle. Her skulle vi op langs hegnet og da vi nåede denne pæl tværs hen over marken. Som I øvrigt var meget mudret...


MEN så blev det Skærtorsdag og snevejr. Søren skulle arbejde, så Helle måtte selv kæmpe med sneen den dag. Tung, våd tøsne i et så tykt lag, at taget måtte fejes ned. Det gik hendes formiddag med og da Søren senere kom hjem fra arbejde, var en stor del af sneen allerede smeltet! Helle, som elsker sne, hader når det bare kommer og går på 12 timer...


Men smukt ser det ud med sne...

Det blev Langfredag og påskelørdag og sneen forsvandt helt. Ikke et snefnug var tilbage. Vi nød vores daglige ture ud over Skansen - men vi tror dog Smilla nyder dem aller mest :D

MEN så blev det Påskedag og så stod vi op til næste læs sne. Denne gang havde Søren fri, så vi var to til at kæmpe mod den. Men prøv at se hvor smukt det er - billedet virker næsten sort-hvidt, men det er det ikke... I øvrigt var det også 1. april påskedag, men sneen var ingen aprilsnar, selvom mange troede det, når vi lagde billeder op på facebook....

Tyngden af tøsne i de her tykkelser er stor. Allerede Skærtorsdag fik Helle fundet en varandastang frem og etableret et ekstra ben midt i teltet. Det virkede perfekt og stabiliserede den midterste tagstang rigtig meget!
Og efter at have talt med andre rundt om på pladsen kunne vi konstatere, at vi ikke var de eneste med denne løsning :D

Selvom Smilla er meget mere ligeglad med sneen end vi andre er (vi kæmper bare med en våd hund ;) ) så bliver hun også træt... Hun er efterhånden 10 år, så vi passer godt på hende! Og når hun ruller sig så meget sammen, så er forteltet for koldt og vi hopper alle ind i vognen.


Inden vi forlod campingvognen påskedag var sneen begyndt at smelte, men vi havde lavet en aftale med nogle andre fastliggere om at holde øje med det hele, mens vi tog til påskefrokost i Odense!
Da vi kom retur 14 dage senere så vejret helt anderledes ud. Tyk tåge lå over Svendborg Sund det meste af lørdagen og det var råkoldt som bare pokker. Hele dagen tudede tågehornene ude i sundet og hele dagen gik for vores vedkommende med at hygge i forteltet...

Ugen senere var vejret så pludselig halv sommer med den skønneste solskin. Denne weekend fik vi besøg af et par campingvenner, som aldrig havde været her før. Det er altså meget let at vise en plads frem, når vejret arter sig med solskin og skønne solnedgange!


Hvor mange skal der til at passe en grill :D

Vi har helt glemt at få fotograferet årets nyhed på pladsen. Det gamle herretoilet, som sidste år stod aflåst, er denne vinter blevet ombygget til samlingstue med adgang fra køkkenet. Det er blevet supergodt og vi er sikre på, at det nok skal blive brugt flittigt.


Sidste weekend i april. Vejret er OK, men varmen og solen fra sidste weekend mangler. Men det er dog ikke koldere end at vi valgte at gå en tur til Troense. Eller næsten til Troense, for vi valgte at vende i udkanten af byen.


Turen bød på nogle udfordringer - denne mudderpøl var den værste. Her valgte vi faktisk at vende om og gå tilbage for at finde en anden vej rundt.


På vej mod indgangen til Skansen... vi bliver aldrig træt af udsigten over mod Svendborg. Og jeps - der er kommet kreaturer ud på Skansen. Lige nu er der 3 køer og 3 små kalve...


Næsten retur på pladsen med udsigt over sundet. Og på pladsen findes dette flotte bøgetræ.

De sejler Fyn Rundt. Da vi stod op var de fleste skibe nået forbi campingpladsen, men der var stadig mange at se på...

Ude på skansen er det ikke længere så vådt. Vi har jo haft et helt fantastisk forår med masser af sol og tørvejr. Vi har nydt det i fulde drag og har fulgt udviklingen af udtørringen på Skansen. I starten af sæsonen kunne vi ikke gå tørskoet rundt derude, men måtte lige gennem et par cm mudder enkelte steder. Nu er det tørt og alt vandet fra hullerne er væk. Og mudderet tørrer så ud i et helt fantastisk mønster :D


Der er dog en der nyder varmen maksimalt og det er Smilla. Den elsker at bade og får flere badeture om dagen for at holde den kølig...
Og hov - tilbage på pladsen var der pludselig blevet rejst endnu et Glampingtelt på kanten af Svendborgsund. Dette telt er med sine m2 pladsens største.