www.RoseFrederiksen.dk

Herning

Årets første campingtur faldt så sent som i marts - for os er det næsten uhørt, da vi plejer at sige, at vores sæson går fra januar til november...
Igen - som så mange gange før - fandt vi frem til destinationen fordi vi gerne ville geocache i området. I løbet af vinteren havde vi løst mange opgaver i området omkring Herning og da vi ikke kunne finde en åben plads i Herning, så smuttede vi til DCU-camping Hesselhus mellem Ikast og Silkeborg. Vi havde været der før og vidste at det var en fin plads - også i ydersæsonen.


Der blev hurtigt pakket og så satte vi næsen mod campingpladsen i det jyske. Pladsens reception var åben om morgenen, men vi kunne finde et bomkort og så bare køre ind og finde en plads blandt dem, der var markerede på et kort. Og så checke ind dagen efter. Og de løsning fungerer fint for os...


Servicebygningen er stor - en del af bygningen var lukket af mens vi var der, men det er forståeligt, når man ikke er så mange på pladsen. Der er god varme på toiletterne - noget vi sætter pris på efter en meget kold oplevelse på Bornholm for nogle år siden.


Vi har jo ikke børn med, men her er en stor legeplads med flere hoppepuder og en pool til de varme dage :)
Vi har god plads rundt om os de fleste af de 4 dage vi besøgte pladsen - kun i weekenden var der mere tryk på. Naturligvis ikke som på en varm sommerdag, men pænt flere end på hverdagene!

Vi var her for at geocache - og det fyldte vores dage ud. Vores elektriske foldecykler var med og de blev flittigt brugt flere af dagene. De fleste af geocacherne lå langs vejene i området syd og nord for Herning og lignede den på billedet til venstre herover.

Men en lille serie lå i området Ikast Øst og ledte os forbi en række kunstværker i Højrisparken. Da området blev udstykket til parcelhusområde, blev der lavet aftaler med 5 lokale kunstnere om at lave hver deres kunstværk til en grøn plet mellem husene. Kunstnerne var dengang i 1973 ikke så kendte som i dag og som en del af betalingen fik de en vej i området opkaldt efter sig.

Til venstre herover ses skulptureren Den sidste cigaret af Erik Dietman og de to andre billeder viser Bjørn Nørgaards Monument til Ikast, som er fyldt med alskens mærkelige ting inde i glaspyramiden.

Herunder ses Per Kirkebys Huset i Ikast - meget massivt i mursten, som Kirkeby har arbejdet rigtig meget med. Og den høje skulptur til højre er Rød Hankeskulptur af Egon Fischer.
Da disse skulpturer blev opsat i 1973-74, var der mange, der mente, at de ikke hørte til i området. Da man så for nogle få år siden ville flytte dem ud i en skulpturpark, så skrev 96% af områdets beboere under på, at de skulle blive. Men da var de fleste kunstnere jo også blevet kendte i hele Verden ;)